Trei întrebări pentru a-ţi recunoaşte vocaţia

by
  1. Cine eşti? Ce spui despre tine însuți? (Io 1,22)

„Cine eşti? Ce spui despre tine însuți?” Iată o întrebare de neocolit pentru fiecare persoană. Pentru a răspunde la această întrebare Ioan Botezătorul L-a arătat pe Isus, a vorbit despre Isus. Pe bună dreptate: pentru a vorbi despre tine, trebuie să vorbeşti despre Altcineva! De fapt, viaţa este relaţie: doar recunoscând această legătură îți împlinești identitatea ta.

  1. Ce vrei de la mine? (Tereza de Avila, Poezii, 2)

Sf. Tereza de Avila se adresează lui Isus cu aceste cuvinte: „Pentru Tine m-am născut, pentru Tine este inima mea! Ce vrei de la mine?” Aceasta este întrebarea care se naşte din recunoștință şi din apartenenţă; în răspunsul dat la această întrebare se exprimă toată valoare vieţii tale. Doar Isus păstrează secretul persoanei tale: ceea ce ești şi ceea ce poți să devii.

  1. Unde locuieşti, Învățătorule? (Io 1,38)

„Învățătorule, unde locuiești?” De acum aceasta este întrebarea prieteniei dintre Dumnezeu şi oameni, dintre Isus şi ucenicii Săi. „Veniţi şi vedeţi” este răspunsul lui Isus. Întreabă-L și tu pe Cristos: „Doamne, unde locuieşti? Ce casă ai pregătit pentru mine? Unde vrei să fiu cu Tine?” Unde se naşte o prietenie, libertatea se pune în mişcare.

***

Este nevoie de îndrăzneală pentru a lua în serios aceste întrebări care constituie substanţa umanității. Nu ştii unde te va conduce această cercetare; dar cu siguranţa o sa te scoată din izolare,  din lenea mentală şi din inerţia spirituală. A răspunde la toate aceste provocări cu seriozitate șterge distanţa şi stabilește legături de prietenie adevărată.

share

Recommended Posts