Basorelief

Basorelief
by

Era în iulie 2000, mai precis, pe 29 ale lunii, atunci când Pr. Adolfo a găsit, într-o călătorie de-a sa, o mică reprezentare a Fecioarei Maria de pe Muntele Carmel,  pe când se uita din curiozitate, la obiectele vândute într-un târg din Voroneț. A cumpărat-o și a adus-o acasă.

Aceasta este prima mărturie a Carmelului, cu care ne-am întâlnit de la sosirea noastră în România. Nimic deosebit, nici ca dimensiune, nici ca realizare, nici ca material (este turnată simplu, în ghips) și nici nu e prea… frumoasă. Micuță, ovală, cu totul săracă: o vedeți în poză. Unicul element mai special: un copac ciudat care o delimitează în partea dreaptă, poate un palmier, care sugerează că Ordinul vine din Orient.

Noi, călugării, ne-am bucurat totuși, pentru că am considerat-o un gest de bun venit în această Țară, din partea Mamei noastre, Maria.

Pe spate, am notat data și locul unde am gasit-o și, de atunci, o păstrăm într-o nișă în bucătărioara noastră. Așa, în fiecare dimineață putem să o privim și ea ne poate privi, precum o face cu fiecare persoană care ne vizitează și cu care bem cafeaua ospitalității.

share

Recommended Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *