Basorelief

Basorelief
by

Era în iulie 2000, mai precis, pe 29 ale lunii, atunci când Pr. Adolfo a găsit, într-o călătorie de-a sa, o mică reprezentare a Fecioarei Maria de pe Muntele Carmel,  pe când se uita din curiozitate, la obiectele vândute într-un târg din Voroneț. A cumpărat-o și a adus-o acasă.

Aceasta este prima mărturie a Carmelului, cu care ne-am întâlnit de la sosirea noastră în România. Nimic deosebit, nici ca dimensiune, nici ca realizare, nici ca material (este turnată simplu, în ghips) și nici nu e prea… frumoasă. Micuță, ovală, cu totul săracă: o vedeți în poză. Unicul element mai special: un copac ciudat care o delimitează în partea dreaptă, poate un palmier, care sugerează că Ordinul vine din Orient.

Noi, călugării, ne-am bucurat totuși, pentru că am considerat-o un gest de bun venit în această Țară, din partea Mamei noastre, Maria.

Pe spate, am notat data și locul unde am gasit-o și, de atunci, o păstrăm într-o nișă în bucătărioara noastră. Așa, în fiecare dimineață putem să o privim și ea ne poate privi, precum o face cu fiecare persoană care ne vizitează și cu care bem cafeaua ospitalității.

share

Recommended Posts