Loading Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Fer. Maria-Sagrario a Sf. Louis de Gonzague, călugăriţă carmelitană desculţă și martiră

16 august – Fer. Maria-Sagrario a Sf. Louis de Gonzague, călugăriță carmelitană desculță și martiră

„Dacă ești preocupat să urmezi perfecțiunea, caută în primul rând să fii modest în gândurile, vorbele, faptele și dorințele tale; învață ce înseamnă umilința și muncește cu tenacitate ca să o dobândești. Ține-ți mereu privirea ațintită către Isus, Prea-Iubitul nostru, întrebându-L ce își dorește pentru tine în adâncul inimii Lui, și nu-I refuza niciodată, absolut nimic, chiar dacă aceasta înseamnă să mergi împotriva dorințelor tale.”

S-a născut la Lillo (Toledo) pe 8 ianuarie 1881. Studii avansate de farmacie fac din ea una din primele femei din Spania calificate în această profesie. În 1915, intră în Carmelul „Sf. Ana și Sf. Iosif”, la Madrid, unde spiritul său de rugăciune și iubirea pentru Euharistie au făcut-o să se apropie mult de idealul contemplativ și eclezial al Carmelului terezian.

Prioră a comunității sale, ea primește martiriul ca pe un har dorit cu ardoare, cu toată credința și cu toată iubirea pentru Domnul Isus Cristos Răstignit, în dimineața zilei de 15 august 1936.

Pe 10 mai 1998, sf. pp Ioan-Paul II, o beatifică la Roma, ca martiră a războiului civil din Spania, împreună cu o altă carmelitană, María de las Maravillas de Jesús.

Data

16/08/2017

Distribuie