Loading Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Fericita Maria a Întrupării (Marie de l’Incarnation), carmelitană desculță

18 aprilie – Fericita Maria a Întrupării (Marie de l’Incarnation), carmelitană desculță

„Acum Doamne, sunt numai a Ta, iată de ce voi avea îndrăzneala să-Ți cer, nu numai darurile și harurile Tale, dar chiar pe Tine Însuți, mai ales la primirea prețiosului Tău Trup, în acest Sacrament, pe care doresc să Îl primesc, pentru a-Ți fi cât mai perfect alături și cât mai unită Ție…”

Născută la Paris în 1566, căsătorită de la vârsta de 16 ani cu Pierre Acarie, din cauza căruia va avea mult de suferit, Doamna Acarie (Barbe Avrillot), în timp ce-și creștea cei 6 copii și se ocupa de lucrurile casnice, s-a ridicat până la cele mai înalte culmi ale vieții mistice. Hrănindu-se din lectura operei Sf. Tereza de Avila și sensibilă la sfaturile sale, ea s-a dedicat din toată inima primirii și instalarii primelor carmelite venite din Spania (printre care Mc. Ana de Isus de Lobera si Fer. Ana de Sf. Bartolomeu Garcia, colaboratoare apropiate ale Sf. Tereza de Avila) în 1604. Cel mai mare titlu de glorie al sau este acela, ca a introdus Carmelul Terezian in Franta.

Rămasă văduvă și în ciuda stării sale precare de sănătate, a solicitat primirea sa in randul fiicelor Sf. Tereza, ca Soră conversă. A făcut profesiunea în Carmelul din Amiens în 1615.
Foarte apreciată în cercurile spirituale ale timpului său, unde trebuie să menționăm și prezența Sf. Francisc de Salles, ea a strălucit prin spiritul său de rugăciune și prin zelul său pentru răspândirea credinței.

A murit pe 18 aprilie 1618, în Carmelul din Pontoise. A fost beatificata la Roma, pe 5 iunie 1791. Procesul sau de canonizare este in desfasurare.

Data

18/04/2018

Distribuie