Loading Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Fericiţii Jean Baptiste, Michel Louis și Jaques, preoţi și călugări carmelitani, martiri în Revoluţia Franceză

18 august – Fericiții Jean Baptiste, Michel Louis și Jaques, preoți și călugări carmelitani, martiri în Revoluția Franceză

Jean-Baptiste Duverneuil s-a născut la Limoges, prin 1737, Michel-Louis Brulard la Chartres pe 11 iunie 1758, și Jacques Gagnot la Frolois pe 9 février 1753.

Toți trei au avut vocație pentru Carmel, loc unde viața lor a fost o foarte serioasă pregătire pentru martiriul de care au avut parte.

Arestați pentru credința lor în Dumnezeu, Biserică și papă, ei au făcut parte dintre cei 64 de preoți și călugări înghesuiți pe două corăbii-închisoare, ancorate în rada portului Rochefort (Franța) în 1794-95. Martori ai lui Cristos și al mesajului Său de iubire, au rămas până la sfârșit credincioși idealului și promisiunilor lor, oferindu-și serviciile celorlalți deținuți și devenind astfel asemănători lui Isus.

Epuizați de suferințe fizice, au murit: P.Jean-Baptiste pe 1 iulie, P.Michel-Louis pe 25 iulie și P.Jacques pe 10 septembrie, același an,1794.

Au fost beatificați pe 1 octombrie 1995 de către sf. pp Ioan Paul II, împreună cu ceilalți 61 de martiri de la Rochefort.

Data

18/08/2017

Distribuie