Loading Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Sfântul Rafael Kalinowski al Sfântului Iosif, ocd.

19 noiembrie – Sfântul Rafael Kalinowski al Sfântului Iosif, ocd.
A restaurat Ordinul Carmelitan in Polonia si a fost un promotor al unității Bisericii.
„Pentru frații și surorile – carmelitani, a o onora pe Prea Sfânta Fecioară Maria este de o importanță primordială. Și o iubim atunci când ne străduim să îi imităm virtuțile, mai ales smerenia și reculegerea în rugăciune… Ochii noștri trebuie mereu întorși către ea, toată afecțiunea noastră să fie îndreptată către ea. Trebuie păstrăm în suflet amintirea harurilor ei și să încercăm să-i rămânem fideli.”
Józef Kalinowski s-a născut la Vilnius, într-o familie poloneză, în 1835. A fost mai întâi ofițer în armata rusă. Dar curând din cauza participării sale la insurecția poloneză din Lituania, este condamnat la 10 ani de deportare în Siberia, unde își va exersa imensa sa caritate. Eliberat, se duce să trăiască la Paris pentru câțiva ani.
În 1877, la 42 de ani, intră în Carmelul din Austria sub numele de Rafał al Sf. Iosif. Ordinat preot în 1882, se distinge prin zelul său pentru unitatea Bisericii, prin neobosita sa disponibilitate pentru a spovedi și a oferi îndrumare spirituală. Ajutat de alți doi preoți veniți din Franța, restaurează Provincia carmelitană în Polonia, la conducere căreia, își va asuma mai multe sarcini. Organizează și Ordinul Secular al Carmelitanilor Desculți
Moare la Wadowice en 1907, în faimă de sfințenie, chiar în ziua de 15 noiembrie, zi în care sunt comemorați toti răposații Ordinului. Este beatificat la Cracovia pe 22 iunie 1983 de către Ioan-Paul II, care îl va și canoniza la Roma, pe 17 noiembrie 1991.
(Icoana din foto. este din Capela Centrului Monastic al Mânăstirii Părinților Carmelitani Desculți de la Ciofliceni-Snagov. Sfântul este reprezentat cu Mânăstirea în mâini, ca un ctitor, deoarece se cunoaște intenția acestuia de a fonda o mânăstire carmelitană în Romania. Mânăstirea de la Snagov este astfel, într-un fel, ca o împlinire peste ani a dorinței Sfântului.)

Data

19/11/2017

Distribuie