Loading Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Solemnitatea Sf. Iosif, protectorul Ordinului Carmelitan

„Discreția Evangheliilor în ceea ce te privește, Sfinte Iosife, este fără indoială cel mai frumos elogiu pe care ți-l puteau aduce. Cu tine totul e simplu: Dumnezeu vorbește, tu asculți. Credința îți ajunge: ea luminează nopțile tale; fără întârziere, pornești la drum pe căile speranței, pentru a împlini lucrarea de iubire pe care ți-o încredințează Domnul.
Singura ta recompensă: să fi slujitorul Bucuriei Tatălui, făcându-te nevăzut în umbra gloriei Sale. Ceea ce proclamă Sf. Ioan Botezătorul, tu ai trăit încă dinaintea lui: „Cine are mireasă este mire; iar prietenul mirelui, care stă și îl ascultă, se bucură foarte mult când aude glasul mirelui. Și această bucurie, care este a mea, este deplină. Trebuie ca El să crească iar eu să ma micșorez „ (In 3, 29-30)
Cu mult înainte de apostoli, tu ai experimentat bucuria deplină a unei vieți oferite din iubire, bucuria Tatălui, a Fiului și a Duhului Sfânt, bucurie unică ale celor trei Persoane, pe care împreună cu Maria, soția ta, ați fost primii care ați primit-o. Cât de dulce și de pătrunzătoare era această bucurie a Sfintei Familii! Ca un soare, ea lumina viața voastră: mai arzătoare decât frica, atunci cand viața Pruncului era amenințată, mai profundă decât toate vicisitudinile de care nu ați fost scutiți, mai puternică decât obișnuința de fiecare zi a vieții voastre trăite în secret.
Sfinte Iosife, învață-ne să descoperim în miezul vieților noastre, această perlă prețioasă care este Bucuria Duhului Sfânt. Să trăim și noi asemenea ție, în simplitatea credinței, fără să căutăm altceva decât voința Celui care ne-a iubit mai întâi.”
pr. Joseph-Marie Verlinde

Data

19/03/2018

Distribuie