Loading Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Toți Sfinții Carmelitani

14 noiembrie – Toți Sfinții Carmelitani
Sfinții Carmelului sunt acea mare mulțime de Frați și Surori ai Ordinului, care și-au consacrat viața lui Dumnezeu, urmând învățăturile Domnului nostru și imitându-I viața, slujind-o cu devotament pe Sfânta Fecioară Maria pe căile rugăciunii, ale abnegației evanghelice și ale iubirii pentru suflete, uneori și până la martiriu.
Eremiții de pe Muntele Carmel, călugării din ordinul cerșetor în Evul Mediu, doctori și predicatori, misionari și martiri, călugărițe de clauzură, care n-au încetat să sporească poporul lui Dumnezeu prin misterioasa rodnicie a vieții lor contemplative, surori care fac cunoscut chipul lui Cristos fraților lor, prin apostolatul de a-i educa sau de a-i îngriji, mai ales în teritoriile de misiune, laici care au știut să trăiască din spiritul Ordinului, deși viețuind în mijlocul lumii.
Toată familia Carmelului, strânsă în jurul Mariei, Maica sa, își cântă astăzi bucuria, spre slava Tatălui. Celebrându-i astfel pe Frații și Surorile care participă deja la liturgia cerească, ne unim spiritual cu gloria lor, în timp ce îi urmăm pe căile pe care ni le-au deschis, trăind în dependența și în slujirea lui Isus Cristos, după exemplul Fecioarei, Stăpâna noastră.

Data

14/11/2018

Distribuie