Acasă > Formare > Vino după Mine

VINO DUPĂ MINE


Acest parcurs  a început prin experienţe practice în grădiniţele franceze. Această Iniţiativă de trezire a credinţei răspundea la o constatare a unei rupturi în transmiterea credinţei în familii şi la o dorinţă de a le ajuta pe acestea în misiunea lor.

Educatoare şi preoţi de la Institutul Notre-Dame de Vie, convinşi că şi copii sunt capabili de Dumnezeu, au încercat să transmită credinţa introducându-i pe copii intr-o relaţie vie a lui Dumnezeu. Urmând pedagogia lui Dumnezeu, în lumina Sfintei Scripturi, s-a conturat un demers care a permis copiilor să intre în Istoria Mântuirii, în Biserică.

Experienţa s-a dezvoltat în Franţa în cadrul şcolilor, al parohiilor, al familiilor. De asemenea a fost folosită pentru copiii intre 7 şi 11 ani şi preluată şi în alte ţări (Liban, Lituania, Polonia, Canada, Anglia…) Redactarea cărţilor s-a realizat în lumina documentelor Bisericii: „Despre cateheză în timpul nostru”, „Catehismul Bisericii Catolice”, „Directoriul General pentru Cateheză”

La cererea episcopului de Avignon, Mons. Bouchex, această metodă a fost scrisă, prezentată şi validată de Comisia Episcopală pentru Cateheză din Franţa.

Au început diverse traduceri ale operelor în limbile engleză, lituaniană, germană, poloneză, arabă, spaniolă, italiană, română…

La cererea cardinalului Schömborn, în colaborare cu alte două instituții de formare din Anglia şi din Statele Unite a început o muncă de reflecţie internaţională asupra catehezei, pornind de la Catehismul Bisericii Catolice. Acest fapt a permis o aprofundare. Scopul principal al acestei reflecţii este  punerea în operă a formării formatorilor pentru cateheți.

Texte ale Magisteriului Bisericii:

Ioan Paul al II: Exortație apostolică CATECHESI TRADENDAE Despre cateheză în timpul nostru, n 5:

În acest sens, scopul definitiv al catehezei este de a pune pe cineva nu numai în contact, ci în comuniune, în intimitate, cu Isus Cristos: numai el poate conduce la iubirea Tatălui în Duhul și poate să ne facă să participăm la viața Sfintei Treimi”.

Vă oferim aici o lecție ca exemplu:

Lecţia 1: Dumnezeule, spune-mi cine ești

Dacă doriți să cumpărați Manualul Catehetului pentru 5-6 ani faceți click aici.

Dacă doriți să cumpărați Manualul Catehetului complet pentru 7-8 ani, faceți click aici.